Velkommen, siger tvillingerne

Erik Hansen og René Aubertin er virkeligheden én og samme person, som skriver både poesi og prosa. Erik Hansen står for de til tider mørke og utilgængelige digte, hvorimod René Aubertin tager sig grundigt af den useriøse afdeling.

I 1998 udkom en digtsamling på Forlaget Facet: "Mørket er rødt". Forfatteren var Erik Hansen.

Digtsamlingen blev genudgivet i 2013 og kan købes for 75 kr. ved at sende mig en mail. Se under kontakt.

Den skabte ikke den store opmærksomhed, men fik dog en pæn lektørudtalelse med på vejen og solgte ca. 130 eksemplarer, hvilket jo ikke var revolutionerende,  men ikke helt uventet, da det drejede sig om en "smal" udgivelse.

Efter en lang skrivepause vendte Hansen tilbage i ny form, dog stadig med digte, som kunne høres på de københavnske oplæsningssteder. Efterhånden blev digtene gradvist erstattet af prosa, både som noveller og længere tekster.

2013 udkom en lille net og sexet sag: "Alice, katten og den meget hemmelige agent" på forlaget PrintXpress. Forfatteren var René Aubertin. En temmelig humoristisk bog.

Hermed var grundlaget for myten om tvillingerne skabt. Det har vist sig at være en praktisk foranstaltning for forfatteren (mig), idet teksterne hurtigere kan afkodes. Dvs. hvem af de to herrer der har været på spil ved nye litterære frembringelser.

Læs mere om den seneste udgivelse i 2015, "Den sicilianske hund og de to agenter" på siden Nyheder. Bogen er en efterfølger til "Alice, katten og den meget hemmelige agent".

Du kan læse anmeldelser af begge på denne side.

 

Disse to små lækkerier kan købes for 100 kr. stykket.
"Alice, katten og den meget hemmelige agent" kan købes direkte hos mig ved at skrive til ehscorpio@gmail.com.
"Den sicilianske hund og de to agenter" kan købes og bestilles online hos din lokale boghandler.

En anmeldelse af Sune Reitz, MetrOrd

ALICE, KATTEN OG DEN MEGET HEMMELIGE AGENT

Alice, katten og den meget hemmelige agentAlice, katten og den meget hemmelige
 agent
af René Aubertin

Kortroman fra Forlaget PrintXpress
Redaktion: Writers Aid v/Susanne Jespersen
Omslagsillustration: Tony Isaksen
Omslag: Brian Vegas Jørgensen
ISBN: 978-87-92895-29-5

Bag pseudonymet René Aubertin gemmer Erik Hansen sig, han er forfatter, og en ivrig oplæser ved de københavnske oplæsningsscener, hvor jeg selv flere gange har haft lejlighed til at lytte til hans skrivende ord og levende fortællerstil. Erik Hansen, som jeg vil kreditere som forfatteren gennem denne anmeldelse, har om nogen lysten til at lege med ordene. Og Alice, katten og den meget hemmelige agent er et glimrende eksempel herpå.

Alice, katten og den meget hemmelige agent, som blot fylder 80 A6-ligende sider, er fyldt op med humor, underfundigheder og ikke mindst sex. Bogens bagside mener, at vi skal forestille os ”en poetisk drukbums, en kvinde der dyrker svampe, en kat uden navn og en meget hemmelig agent, hvis libido er ligeså stor som hans hang til dry martinies – så har du nogle af ingredienserne til denne bog.” Og det har den fuldstændig ret i. Omslaget lover ikke mere end den kan holde. Især Erik Hansens sprogbrug er til tider så skarp, at man sidder og smågriner for sig selv.

Et scenarie midt i bogen lyder: “Jeg kan se, at skyggen omringer den lille brønd og skynder mig derhen. Nu skal der knaldes brikker! Med vanlig elegance kaster jeg mig i græsset og rammer det med en lyd som en sæk kartofler. Godt, tænker jeg og lukker øjnene; sekundet efter er jeg på vej ned i en meterhøj afgrund af søvn, og det føles godt, rigtig godt, indtil jeg mærker en hånd, der rusker blidt i mig. Ondt åbner jeg det ene øje på klem og ser et ungt kvindeansigt bøjet over mig. Det er omgivet af slangekrøller, og et par dybe brune øjne ser på mig med let bekymring. “Undskyld,” siger hun, “du har vel ikke set min kæreste?” “Nej,” vrisser jeg afvisende, “jeg har ikke set andet end indersiden af mine øjenlåg, og det jeg tænkt mig at blive ved med!” Jeg lukker øjene og ønsker hendes hen, hvor peberet gror, men det er tilsyneladende ikke langt nok, for øjeblikket efter mærker jeg igen hendes hånd ruske blidt i mit ærme.”

Man møder her, synes jeg, en forfatter, som har hang til det humoristiske, og som formår at skrive i en let og levende stil, som byder een med indenfor. Man bliver uden stop hevet fra første til sidste side, og man har slet ikke lyst til at lægge bogen fra sig.

Alice, katten og den meget hemmelige agent er som førnævnt i et velegnet pocket book-format, som man kan have med overalt. Første gang jeg læste bogen igennem var i påskevarmen i en park nær min bolig. Anden gang var på sofaen med Miles Davis på pladespilleren. Og bogen passer glimrende ind i begge tilfælde. Den er let, ligetil og så er den ikke mindst sjov.

Mest af alt, hvis vi absolut skal ud i en litterær sammenligning, så minder denne kortroman om den engelskefødte Carter Browns yderst produktive forfatterskab, specielt hans bøger om politiløjtnant Al Wheelers svinkeærinder. Allerede når man får øje på forsidegrafikken, så ved man at der er dømt knaldbangroman i bedste amerikanske pulp-stil. En vaskeægte roadmovie – i lommeformat! Mon vi får mere at se til den navneløse, mandelige jeg-person, Alice, eller den meget hemmelige agent? Og ikke mindst katten, vi må bestemt ikke glemme katten!

Alice, katten og den meget hemmelige agent udkom på Forlaget PrintXpress d. 11. september 2013

Med venlig hilsen

Renee Erik Hansen

Sjov spænding på Sicilien

Den sicilianske hund og de to agenter anbefalet af Hans Christian Davidsen
22. august 2015
Vurdering:
     
Samlet vurdering:
En underholdende lille sag - 60 sider i en bog, der har samme højde som en iPhone 6 og blot er en smule bredere. Men forfatteren kan fortælle en god historie på ingen plads.

Der drikkes øl, ryges joints, og den ene af hovedpersonerne klædes ud som en dame i jagten på forbrydere på Sicilien.

Den ene er bøsse, den anden er bi. To privatdetektiver, der virker som amatører, men som rigtig antihelte bliver professionelle i jagten på den sicilianske, nej ikke mafia, men pædofiliring.

Motivet på omslaget leder hen til bogens slutning, og vejen til slutningen er en leg, ikke særlig lang, men livsglad og humoristisk.

Intet er i farver på bogen, alt er gråt, bare ikke sproget og fortællingen. Stor kunst er pamfletten ikke, men det er stor kunst at kunne lave den.